Miért éppen Hollókő? - Castellum Hotel Hollókő**** - Wellness szálloda

Miért éppen Hollókő?

Stílusos kikapcsolódás mesebeli környezetben

Castellum Hotel Hollókő**** - Miért éppen Hollókő?

Hollókő egész évben izgalmas élményeket kínál festői, világörökségi környezetben. A dimbes-dombos utcákon a kis palócházak között sétálva olyan érzése támad az embernek, mintha egy kis mézeskalácsfaluban lenne, amely minden évszakban megelevenedik a turisták előtt. 

Castellum Hotel Hollókő - Miért éppen Hollókő?
Castellum Hotel Hollókő**** - Miért éppen Hollókő?

A gyerekek úgy érezhetik magukat, mintha belecsöppentek volna Jancsi és Juliska mesevilágába. A Palóc Játszóházban próbára tehetik ügyességüket és logikájukat, a Holló Jankó játszótéren önfeledten játszhatnak, a szálloda Játszókuckója és a gyermekmedence pedig újabb élményekkel várja őket.

Az iskolai szünetekben és a kiemelt ünnepi időszakokban, foglaltság függvényében, egész napos animációval (kézműves foglalkozások, családi vetélkedők, arcfestés, csillám tetoválás, animációs filmvetítés, mini disco…) kedveskedünk – nem csak - legkisebb vendégeinknek. Mindeközben a szülők gyönyörködhetnek a csodaszép hollókői panorámában, amely a szállodából mesés látványt nyújt.


Szeretnék megismerni Hollókő történelmét, hagyományait, népviseletét, esetleg szívesen kipróbálnának helyi különlegességeket? Megcsodálhatják a falu fölött magasodó középkori várat, megismerhetik az Ófalu múzeumainak legjavát, helyben készült finomságokat kóstolhatnak és apró ajándékkal a zsebükben indulhatnak haza.

Néhány kihagyhatatlan látnivaló:

Castellum Hotel Hollókő**** - Miért éppen Hollókő?

Hollókői Vár 

Bármerre járunk Hollókő környékén, a település híressége, a szikla csúcsára épített vár egyszer itt, másszor ott bukkan fel előttünk. Kihagyhatatlan a bakancslistánkról, hogy belülről is megtekintsük ezt a csodás építményt, a felsőbb szintekről elénk táruló panoráma pedig egyenesen lenyűgöző. 

A várban találunk egy panoptikumot is, amely a várat építtető Kacsics család idejébe repít vissza bennünket. A fegyverteremben megcsodálhatjuk a korabeli hadviselés eszközeit. Felfedezhetjük a vár keletkezésének legendáját, melyből kiderül, hogy honnan ered a falu és a vár neve.

 

Falumúzeum

A palóc lakóház 1964 óta múzeumként üzemel. A parasztházban egy állandó kiállítás mutatja be egy XX. századi normál anyagi helyzetű család lakóhelyét.

 

Guzsalyas ház

A Guzsalyas házban megtekinthetik, milyen is az igazi hollókői népviselet. A palóc portán a viseletek készítésével, történetével ismerkedhetnek meg a látogatók, a korabeli, fekete-fehér felvételeken a kenderfeldolgozás menetébe pillanthatnak bele.

Sajtkóstoló a Gazduram Sajtboltjában

A Cserhát lankás, füves dombjain legeltetett tehenek és kecskék tejéből készült, ízletes és különleges, házi készítésű sajtokat kóstolhatunk sokféle fűszerrel és füstölve is. 

Castellum Hotel Hollókő**** - Sajtkóstoló a Gazduram Sajtboltjában

Kézműves játékok a Palóc Játszóházban és LEGO kiállítás

Castellum Hotel Hollókő**** - Kézműves játékok a Palóc Játszóházban és LEGO kiállítás

 „Fakörhinta kerekedik a kicsi ház udvarán,
Kerítésen, fehér falon virágzik a tulipán. 
Törhetsz diót, dobhatsz labdát, 
Oldhatsz ördöglakatot, 
Egész évben nyitva várunk minden Kicsit és Nagyot!”

Castellum Hotel Hollókő**** - Kézműves játékok a Palóc Játszóházban és LEGO kiállítás

A népi játékok mellett megtekinthető az Ófalu legóból készült makettje is.

Bőrdíszműves műhelylátogatás, bőr ajándéktárgy

Princz Tibor, a hollókői Bőrműves Műhely mestere, körülbelül tíz éve foglalkozik ezzel a szakmával.

Elsősorban lószerszámokat, bőrdíszműves termékeket és hagyományőrző felszereléseket készít. A műhelyben megtekinthetők, illetve meg is vásárolhatók a csodás munkái. A faluséta jeggyel érkező vendégek ajándékot kapnak a helyszínen!

 

Kelemen Ferenc fafaragó kiállítása és interaktív mesehallgatás az Oskolában

Belépve egy század eleji oskola hangulata fogad. Ezzel párhuzamosan megjelenik a XXI. század információ technológiája, interaktív, kedves, mesés formában. A házikóban egy különleges kiállítás is megnézhető, mely emléket állít Hollókő szülöttének, néhai Kelemen Ferenc fafaragó munkásságának.

 

Csalogató Táncház

A táncházban érdekes előadásokat hallgathatunk meg Hollókő történetéről, népszokásairól, táncáról és népviseletéről, illetve a népviselethez tartozó ruhadarabokat és kiegészítőiket is megtekinthetjük.

 

Egy kóstoló a Kalácsos pékségben

Ínycsiklandó falatokat kóstolhatunk, illetve be is vásárolhatunk a sokféle, friss péksüteményből.

 

Az időjárástól függően gyalog, vagy kerékpárral mesés helyekre barangolhatunk Hollókő környékén. Bejárhatunk három izgalmas tanösvényt, kirándulhatunk az Országos Kék-Túra Útvonalán, mely a Hollókői Tájvédelmi Körzeten keresztül halad és érinti a piciny falut. A túra során megismerhetjük a Hollókői Tájvédelmi Körzet különleges vad, madár- és növényvilágát.


 

A kirándulás fáradalmait a szálloda wellness részlegén lehet a legjobban kipihenni, ahol élmény- és gyermekmedence, jacuzzi, infra és finn szauna, gőzkabin, aromaterápiás fürdősarok, masszázs és halpedikűr vár ránk.

Castellum Hotel Hollókő**** - Wellness
Castellum Hotel Hollókő**** - Mikszáth Kálmán étterem

 

 

Ha a sűrű program közepette megéheznénk, akkor a szálloda Mikszáth Kálmánról elnevezett éttermében feledhetetlen gasztronómiai élmények várnak ránk, ahol hagyományos és modern technológiával elkészített, a régióból származó, helyi termelők által asztalra tett alapanyagokból alkotjuk meg ételkülönlegességekeinket.

Sok szeretettel várjuk Önt is Hollókőn!

Foglaljon itt, garantáltan a legjobb áron!

Kalkulálja ki és foglalja le pihenését online, azonnali visszaigazolással, könnyedén, pár lépésben, csak 2 perc alatt!

Árkalkuláció & foglalás

Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt! Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat!

Ajánlatkérés