Séf Úr megmondja... - Castellum Hotel Hollókő**** - Wellness szálloda

Séf Úr megmondja...

Gasztronómia és hitelesség, ízőrző palóc ételek, hagyományok modern köntösben

Céges rendezvények, üzleti, vagy családi étkezések helyszíneként is tökéletes választás szállodánk étterme, melynek nevét „A nagy palóc”, Mikszáth Kálmán ihlette.

Hagyományos és modern technológiával elkészített, a régióból származó, helyi termelők által asztalra tett alapanyagokból alkotott ételkülönlegességekkel várjuk vendégeinket.

Az érlelt Angus marhától, a frissen lőtt vadhúson, a házi köpült vajon át, a termelői tojás és tejtermékekig minden egyes alapanyagunkon érződik a helyi minőség. Ezekből kreálunk ételeket a régi Palócföldi szokásokat kicsit megújítva, tálalhatóbban, a mai kornak megfelelő köntösben, színvonalasan és mindezek mellett, - ami a legfontosabb - a hagyományos ízeket megőrizve.

Séfünk, Oláh Zoltán („Magyarország Étele” zsűribizottságának tagja) szakmai tudását és elhivatottságát tükrözi à la carte étlapunk minden egyes fogása, a svédasztalos reggelik és vacsorák kínálata.

„Szakmai mottóm és hitvallásom: Családi gondolkodás, személyes kapcsolat és gasztronómiai hitelesség. Nagyon fontosnak tartom a vendégekkel való személyes kapcsolattartást. Odafigyelünk a vendégek egyéni igényeire is, ha szükséges személyre szabott menüket állítunk össze ételallergia, étel intolerancia, illetve vegetáriánus, vegán és egyéb különleges étrendek esetén. Személyes érintettségem okán is fontosnak tartom a „mentes” ételek kínálatát, hiszen magam is lisztérzékeny vagyok.” 

Oláh Zoltán mesterszakács

Vegyen részt Ön is tematikus rendezvénysorozatunkon, amelynek keretében egy hagyományteremtő gasztro utazásra invitáljuk vendégeinket!

SZÜRETI BÁL ÉS GASZTRO HÉTVÉGE

2020. október 09-11.

Csomag ajánlatunk tartalma:

  • Szállás a választott szobatípusban
  • 1 üveg bor bekészítés
  • Reggeli és vacsora gasztronómiai különlegességekkel
  • Szombaton ebéd
  • Szállodánk wellness részlegének használata (élménymedence, gyermek medence, jakuzzi, finn szauna, infra szauna, gőzfürdő, fitness terem)
  • A legkisebbeket játszókuckó várja
  • Fürdőköntös, papucs, törölköző, fürdőlepedő bekészítés
  • Pipere bekészítés (testápoló, sampon, tusfürdő, szappan, stb.)
  • Ingyenes Wi-Fi használat a szálloda területén
  • Ingyenes parkolás a szálloda parkolójában
  • Részvétel a Gasztro hétvége programjain

Programok

Péntek:

  • Hagyományos vendégváró falatok
  • Szüreti Welcome drink
  • Büfévacsora szüreti köntösben 

Szombat:

Gazdag svédasztalos reggeli kézműves sajtokkal és sonkákkal, péksüteményekkel, házi mézekkel és lekvárokkal, helyi ízekkel és bőséges választékkal, lazaccal és pezsgővel

Főzés a séffel – közös ebédkészítés a szüret jellegzetességeivel

18.00 – tól az Iglice Táncegyüttes közreműködésével táncház a szálloda Lobbyjában

19:00 órától Bőséges svédasztalos vacsora látványkonyhával, élő zenével, chef asztallal - Szüreti Fine Dining a Mikszáth Étteremben

A vacsora előtt latin és standard táncok bemutatója, a jó hangulatról a Moonlight Duó gondoskodik

Szombati ebéd menü ízelítő:

Közös program a séffel és a szakácsokkal a kerti sütőnél

  • Bográcsban főtt bableves különböző babokkal, füstölt sertés pofa, borjúnyelv, csomboros hajdinás gombóc és libakolbász gerslivel
  • Kovászos palacsinta főzött diókrémmel, mazsolával, likőrös madártejjel
    mákkrémes palacsinta füstölt aszalt szilva krémmel
  • Kemencében illatosított és sült malaccsülök, palóc barna sörmártással, ropogós császárhússal készült savanyú káposzta, hajdinás dödölle
  • Kóstoló: 21 napig érlelt Angus-marha szegy, amit 50 órán keresztül sous vide-olunk, kemencében sült kovászolt pirítós kenyérre tálalva, hagymatextúrák, füstös barna hagyma majonéz, kecskesajt forgácsok, ropogós saláta szívek, gesztenyeméz
  • Szüreti must kóstolás
  • Vargányagombás szőlős pite
  • Pirított mazsolás házi kalács, szarvasgombás vajjal és vékonyan szeletelt házi sonkákkal

A programváltozás jogát fenntartjuk!

A gasztro utazás következő tervezett állomása:

  • Adventi gasztro hétvége 2020. november 27-29.

Készüljünk a Karácsonyra!  

Ünnepi ételek készítése a Séf Úrral.

Az év végi ünnepre hangolódunk és Oláh Zoltán Séf Úr elárulja vendégeinknek - többek között - a kacsamell narancsos mangó szósszal, a préselt libamáj szarvasgombával és a bejgli különlegességek elkészítésének "titkait".

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 


Megújult Mikszáth Éttermünk étlapja!

Hotel Castellum**** Hollókő - Megújult étlapunk

Ízelítő új étlapunk kínálatából:

 

„Nyakleves” meg egy kis kakas fürjtojással, sous vide zöldségekkel, turbolyás kacsamáj gombóccal

Castellum Angus marhaburger 200g, hagyma-textúrák, füstös majonéz, ropogós mangalica bacon

 

 


Tekintsék meg Oláh Zoltán mesterszakácsunk által összeállított ételkülönlegességeinket!

Bővebben