Séf Úr megmondja... - Castellum Hotel Hollókő**** - Wellness szálloda

Séf Úr megmondja...

Gasztronómia és hitelesség, ízőrző palóc ételek, hagyományok modern köntösben

Céges rendezvények, üzleti, vagy családi étkezések helyszíneként is tökéletes választás szállodánk étterme, melynek nevét „A nagy palóc”, Mikszáth Kálmán ihlette.

Hagyományos és modern technológiával elkészített, a régióból származó, helyi termelők által asztalra tett alapanyagokból alkotott ételkülönlegességekkel várjuk vendégeinket.

Az érlelt Angus marhától, a frissen lőtt vadhúson, a házi köpült vajon át, a termelői tojás és tejtermékekig minden egyes alapanyagunkon érződik a helyi minőség. Ezekből kreálunk ételeket a régi Palócföldi szokásokat kicsit megújítva, tálalhatóbban, a mai kornak megfelelő köntösben, színvonalasan és mindezek mellett, - ami a legfontosabb - a hagyományos ízeket megőrizve.

Séfünk, Oláh Zoltán („Magyarország Étele” zsűribizottságának tagja) szakmai tudását és elhivatottságát tükrözi à la carte étlapunk minden egyes fogása, a svédasztalos reggelik és vacsorák kínálata.

„Szakmai mottóm és hitvallásom: Családi gondolkodás, személyes kapcsolat és gasztronómiai hitelesség. Nagyon fontosnak tartom a vendégekkel való személyes kapcsolattartást. Odafigyelünk a vendégek egyéni igényeire is, ha szükséges személyre szabott menüket állítunk össze ételallergia, étel intolerancia, illetve vegetáriánus, vegán és egyéb különleges étrendek esetén. Személyes érintettségem okán is fontosnak tartom a „mentes” ételek kínálatát, hiszen magam is lisztérzékeny vagyok.” 

Oláh Zoltán mesterszakács

Vegyen részt Ön is tematikus rendezvénysorozatunkon, amelynek keretében egy hagyományteremtő gasztro utazásra invitáljuk vendégeinket!

A gasztro utazás következő tervezett állomásai:

 

Szent István napi gasztro hétvége (08.20-23.) 3 éjszakás gasztro utazás az új kenyér és a palóc ételek jegyében sok vaddal, gombával és hamisítatlan Castellum hangulattal.

          Tervezett programok:

Kenyér sütés bemutató, Palóc leves főző verseny, kézműves piac, tűzijáték, fáklyás séta, palóc táncház, gyermek animáció

Szüreti bál és gasztro hétvége (10.09-11.)

Adventi gasztro hétvége (11.27-29.)

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Megújult Mikszáth Éttermünk étlapja!

Hotel Castellum**** Hollókő - Megújult étlapunk

Ízelítő új étlapunk kínálatából:

 

„Nyakleves” meg egy kis kakas fürjtojással, sous vide zöldségekkel, turbolyás kacsamáj gombóccal

Castellum Angus marhaburger 200g, hagyma-textúrák, füstös majonéz, ropogós mangalica bacon

Kemencés bárány csülök, karfiol textúrák, hajdinás burgonya gombóc, friss mentából készült glace, csalános bazsalikom olajban posírozott paradicsom

Eper textúrák, mákkal és citrusokkal

 


Tekintsék meg Oláh Zoltán mesterszakácsunk által összeállított ételkülönlegességeinket!

Bővebben