Séf Úr megmondja... - Castellum Hotel Hollókő**** - Wellness szálloda

Séf Úr megmondja...

Gasztronómia és hitelesség, ízőrző palóc ételek, hagyományok modern köntösben

Céges rendezvények, üzleti, vagy családi étkezések helyszíneként is tökéletes választás szállodánk étterme, melynek nevét „A nagy palóc”, Mikszáth Kálmán ihlette.

Hagyományos és modern technológiával elkészített, a régióból származó, helyi termelők által asztalra tett alapanyagokból alkotott ételkülönlegességekkel várjuk vendégeinket.

Az érlelt Angus marhától, a frissen lőtt vadhúson, a házi köpült vajon át, a termelői tojás és tejtermékekig minden egyes alapanyagunkon érződik a helyi minőség. Ezekből kreálunk ételeket a régi Palócföldi szokásokat kicsit megújítva, tálalhatóbban, a mai kornak megfelelő köntösben, színvonalasan és mindezek mellett, - ami a legfontosabb - a hagyományos ízeket megőrizve.

Séfünk, Oláh Zoltán („Magyarország Étele” zsűribizottságának tagja) szakmai tudását és elhivatottságát tükrözi à la carte étlapunk minden egyes fogása, a svédasztalos reggelik és vacsorák kínálata.

„Szakmai mottóm és hitvallásom: Családi gondolkodás, személyes kapcsolat és gasztronómiai hitelesség. Nagyon fontosnak tartom a vendégekkel való személyes kapcsolattartást. Odafigyelünk a vendégek egyéni igényeire is, ha szükséges személyre szabott menüket állítunk össze ételallergia, étel intolerancia, illetve vegetáriánus, vegán és egyéb különleges étrendek esetén. Személyes érintettségem okán is fontosnak tartom a „mentes” ételek kínálatát, hiszen magam is lisztérzékeny vagyok.” 

Oláh Zoltán mesterszakács

Vegyen részt Ön is tematikus rendezvénysorozatunkon, amelynek keretében egy hagyományteremtő gasztro utazásra invitáljuk vendégeinket!

A gasztro utazás következő tervezett állomásai:

 

Pünkösdi gasztro hétvége (05.29-06.01.)

Szent Iván éji gasztro hétvége (06.19-21.)

Szent István napi gasztro hétvége (08.20-23.)

 

Szüreti bál és gasztro hétvége (10.09-11.)

Adventi gasztro hétvége (11.27-29.)


Megújult Mikszáth Éttermünk étlapja!

Hotel Castellum**** Hollókő - Megújult étlapunk

Ízelítő új étlapunk kínálatából:

 

Füstölt pisztráng rilette fürjtojással, paradicsomos avokádó salsával, metélő zöldségekkel ízesített mascarpone habbal, sós citromzselével

Kemencés bárány csülök mentás pecsenyelével, tejszínben sült burgonyával, füstös padlizsánkrémmel, sült marinált paprikával

Szarvasgerinc zöldséges tócsnival, francia mustáros hecsedli lekvárral, zöldborsó variációkkal

Desszert különlegességek: Vad cseresznyefa, Zen kert, Szép Heléna

 


Tekintsék meg Oláh Zoltán mesterszakácsunk által összeállított ételkülönlegességeinket!

Bővebben

Étlap