Kedvezményezett neve: Fort-Bau Therm Kft.
Projekt címe: „Adaptív technológiai innováció a Fort-Bau Therm Kft-nél.”
Szerződött támogatás összege: 5 282 350 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 50%
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében konyhatechnológia berendezések kerültek beszerzésre. Elsődleges célunk egy mobil látványkonyha kialakítása, melyet a nyári időszakban a szálloda teraszára is kihelyezhetünk, így a friss ételkompozíciók elkészítését a vendégek is nyomon követhetik. A mobil konyha kompakt felépítésű, a kapcsolódó tartozékok együtt mozgathatóak. A főzősziget 3 egységes, 2 db hűtött fiókkal, kívül-belül rozsdamentes acél kivitelben kerül megrendelésre. 4 db görgővel van ellátva, amiből 2 db fékezhető. Üveg és rozsdamentes acél kivitelű front oldali leheletvédővel, beépített elszívó rendszerrel, többszörös szűrőkkel van ellátva. A könnyű mozgathatóság érdekében rendkívül könnyű, lekerekített sarkok és sima felületek jellemzik a könnyű tisztíthatóságért. Tartalmaz egy sima keménykróm felületű rostlapot. Maximum 265 C sütési hőmérséklet, gyors és egyenletes sütés érhető el. Beépített ürítő és zsírgyűjtő rendszerrel felszerelt. Az asztali 1 zónás indukciós wok automata edényfelismerő rendszerrel van ellátva. 60%-os energia megtakarítás, digitális teljesítményszint kijelző jellemzi. A sziget tartalmaz még egy 2 szintes füstölőt, 400x6000 mm-es + 340-545 mm-es füstölőráccsal, rozsdamentes kivitelben, illetve egy kézmosót is elektromos vízadagolóval. A füstölővel lehetőségünk nyílik egyedileg füstölt, ízesített hal ételek megkomponálására is. A látványkonyha nagy előnye, hogy az ételek a helyszínen frissen kerülnek elkészítésre, a rendelkezésre álló alapanyagokból, amit a vendég választhat ki tetszés szerint. A látványkonyha, mint show elem is kitűnő egy-egy rendezvény alkalmával, a szakács kreativitásának függvényében. A mobil konyha kialakításával nem csak új ételeket hozhatunk létre, hanem szolgáltatási palettánkat is bővíthetjük, hiszen céges, családi, esküvői rendezvényeink színvonalát is emelni tudjuk. Ugyanakkor a látványkonyha gazdaságos is, mivel nem szükséges az ételeket előre elkészíteni, és a helyszínre szállítás után melegen tartani, mert minden fogyasztás előtt percekkel kerül elkészítésre. A rendezvény vendégei számára az igazi élményt valójában az jelenti, amikor a valódi konyhai munkafolyamat elkezdődik, így a keletkező ínycsiklandozó illatok, amelyek a látványkonyha, és a rendezvényhelyszín közös légtérben való elhelyezéséből adódnak, megalapozzák az ebéd, vagy vacsora hangulatát, és mintegy várakozással töltik el a rendezvényen résztvevőket. A projekt keretében került beszerzésre egy sous vide kád, mely egy elektromos üzemű vízfűtő és keringető egység, alacsony hőmérsékleten történő vákuum hőkezeléshez. 20-95 C közti digitális hőmérsékletszabályozóval, digitális kijelzővel van ellátva. A sous vide technika lehetővé teszi, hogy az ételeket ne kelljen közvetlenül a fogyasztásukat megelőzően készíteni. Gyors lehűtést (sokkoló hűtés jeges vízben) követően hűtőszekrényben tárolhatjuk sokkal hosszabb ideig, mint egyéb hagyományos módszerrel készült ételt. Az étel a tasakból kivéve a la minute befejezhető az utolsó pillanatban a tálalás előtt bárminemű minőségi kompromisszum nélkül. A Sous vide főzés folyamata nem igényel állandó felügyeletet, vagyis azt az időt, amelyet a tűzhely mellett állva kellene eltölteni másra is használhatjuk. Állandó minőség: Minden étel a számára megfelelő hőmérsékleten készíthető ezért az állaguk mindig a legjobb lesz, s az adott ételből mindig a legjobbat hozhatjuk ki. Az ételek vákuum tasakban tárolásával és főzésével szinte teljes mértékben elkerülhetjük az oxidációt. A vákuumozott és sous vide készített ételeknek többszörösére nő az eltarthatóságuk. Összességében tehát, egy magasabb minőségű terméket tudunk előállítani a vendégek részére. Illetve lehetőségünk lesz olyan készételek gyártására is, amely ezen technológia alkalmazása nélkül minőségi módon nem jöhetne létre. A jelenlegi tevékenységeihez kapcsolódóan új termék, szolgáltatás jön létre, vagyis többféle termék előállítására, szolgáltatás nyújtására leszünk képesek. A szálloda eddig külön megrendelte a pékáruit, vagy előkészített termékeket vásárolt. A vendégek részére saját előállítású kenyeret, pékárut kívánunk felszolgálni, ezért beszerzésre került még egy ipari keverő-habverő-dagasztó gép is. A látványkonyha kialakítása mellett, saját forrásból egy külön kemence is megépítésre kerül, ahol különféle kenyérlángosokat, pizzát és egyéb sülteket kívánunk készíteni. Így a projekt további fejlesztéseket is indukál vállalkozásunknál. A szálloda felvirágoztatása érdekében az elmúlt évben aktív marketing kampányt valósított meg a cég. Az eredményességet támasztja alá, hogy 2017-ben Kiválósági Tanúsítványt nyert a Castellum Hotel Hollókő****. Ezt az elismerést azok a szálláshelyek érdemlik ki, amelyek az elmúlt év során folyamatosan nagyszerű értékeléseket kaptak a TripAdvisoron. Célunk, hogy szállodánk konyhája is minél elismertebb legyen.
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.08.31.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-01849
Kedvezményezett neve: FORT-BAU Zrt.
Projekt címe: „Munkahelyi képzések a FORT-BAU Zrt.-nél”
Támogatási összeg: 15 696 232 Ft
Támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében a Fktv. 2§ egyéb képzések kerültek megvalósításra. Mind az 5 képzés, olyan képzés, amely az általános műveltség növelését, megnevezhető szakképesítéshez, szakmai végzettséghez vagy nyelvi képzettséghez nem köthető kompetenciák fejlesztését célozza, hozzájárul a felnőtt személyiségének fejlődéséhez, a társadalmi esélyegyenlőség és az állampolgári kompetencia kialakulásához. A projektünk célja alkalmazottaink munkahelyi készségeinek és kompetenciáinak javítása révén növekedjen a vállalkozásunk versenyképessége, és hogy egy ösztönző révén növeljük lojalitásukat, közelebb hozzuk egymáshoz a munkatársakat, ezáltal kialakítva egy minél családiasabb társaságot, akik egyaránt ösztönzik egymást, hogy további képzések felé nyissanak.
Megvalósítandó„D” körös képzések:
Hatékony kommunikáció: 64 óra
Szervezeti együttműködés fejlesztése: 32 óra
Igényfelmérés, igény kielégítés és meggyőzési attitűd és alapkompetenciák: 32 óra
Az eredményes személyközi kommunikáció alapjai: 20 óra
Személyes hatékonyság javítása: 32 óra
Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.06.23.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00884